096 429 61 56 ple_net@ukr.net

Як створити свій канал на Ютуб,поради спеціалістів.

1

Власний відеоблог – непогане джерело додаткового ( навіть основного) заробітку. Ви знаєте, як пройти Blackthorn Castle? Чи вмієте плести з ротанга або змінювати покришки голими руками? Адже багато хто не проти у вас повчитися. Тренінги, уроки, майстер-класи, словом, все, що цікаво і корисно людям, може приносити вам дохід.

Как создать канал на YouTube.

Як створити канал на YouTube поради від Пленет.

Якщо вам є, що розповісти, точніше, показати людству, пора ставити цю справу на потік. Ваша потенційна Інтернет аудиторія чекає! Справа за малим: дізнатися, як створити канал на YouTube і почати його перетворювати в гроші. У сьогоднішній статті мова піде про те і про інше.

Що потрібно для створення каналу на YouTube

Отже, щоб створити свій відеоблог на Ютубі, буде потрібно 3 речі:

Аккаунт Google (якщо не знаєте, поясню: відеохостинг YouTube належить «Корпорації добра»).
Мобільний пристрій або комп’ютер з доступом в Інтернет(бажано від інтернет провайдера Пленет).
5 хвилин вільного часу.
На першому етапі платити ні за що не потрібно, при бажанні підписку на платні сервіси можна оформити потім.

Реєструємося в Google

Якщо у вас поки немає акаунта в Гуглі, зробіть наступне:

Відкрийте будь-яку сторінку сайту www.youtube.com і натисніть кнопку «Увійти» в правому верхньому кутку вікна.

На сторінці accounts.google.com, куди вас перекине, натисніть «Створити обліковий запис».

Зареєструйте нову адресу електронної пошти Gmail.com і прийміть ліцензійну угоду.

Прив’яжіть до поштової скриньки номер мобільного телефону і підтвердіть його.

Після завершення реєстрації натисніть «Перейти до сервісу YouTube».

Перебуваючи на будь-який сторінці сервісу, натисніть кнопку «Додати відео».

У віконці «Додати як» клікніть «Створити канал».

Наступна сторінка запропонує завантажити відеоролик з комп’ютера (з мобільного пристрою) або імпортувати його з Google Фото, почати пряму трансляцію або створити слайд-шоу. Тут же знаходиться кнопка переходу до вбудованого редактора відео.
Вікно завантаження відео.

 

Після завантаження та публікації першого ролика, вважайте, канал уже створений. Йому за замовчуванням присвоєно ім’я вашого аккаунта.

Створюємо канал з іншим найменуванням

Це теж робиться дуже просто:

Зайдіть на сторінку перемикання каналів YouTube.
Клацніть по кнопці із зображенням знака «+».
Створення каналу під іншою назвою.
У відповідних полях вкажіть назву і категорію (продукт або бренд, організація або компанія, мистецтво, розваги, спорт та інше). Натисніть «Готово».

При бажанні змініть оформлення блогу, додайте опис і поміняйте параметри конфіденційності, клікнувши по значку “шестерня”.

Після цього можете приступати до завантаження відео.

Як починаючому відеоблогеру-манимейкеру уникнути помилок

Отже, канали створені, залишилося заповнити їх роликами, залучити постійних глядачів і почати, нарешті, заробляти. Однак контенту на YouTube багато, але реальні прибутки своїм власникам приносить лише мала його частина. Чому заробляють не всі? На те є кілька основних причин.

Неправильно підібрана тематика

Для залучення передплатників – людей, які будуть відслідковувати ваші ролики і дивитися їх постійно, важливо, щоб ви добре розбиралися в темі. Матеріал, в якому немає нічого нового і корисного, або його автор – явний дилетант, викликає недовіру і відтік аудиторії. Хороший глядацький відгук може дати будь-яка тематика, головне, щоб ви самі були «в струмені». Тематики бувають різні, наведу приклад локальної і глобальної тематики. Локальна: якщо ви з міста Галича, то можете знімати просто події в нашому місті, і це буде цікаво користувачам з Галича. В нашому випадку, ми є сервісним центром по обслуговуванню комп’ютерної та побутової техніки,або інтернет провайдером, нам потрібно знімати , як ми ремонтуємо пральні машини чи холодильники, і кому буде потрібно будуть нас переглядати не тільки локально, а також і з Рогатина, з Івано-Франківська та Львова),залежить де поламалася техніка.

Також важливо дати каналу відповідну назву, доповнити його виразним описом і тематичними тегами.

Неякісне зображення і поганий звук

Намагайтеся знімати настільки добре, наскільки дозволяє ваша апаратура. Освоюйте професійні відео- і аудіоредактор. Погана якість зображення і звуку відверне від вас передплатників незважаючи на будь-яку, навіть саму цікаву тематику.

Занудство

Працюйте над подачею матеріалу. Затягування, довгі паузи, невиразні пояснення, кадри, не пов’язані з темою, працюють проти вас.

Спілкуйтеся з аудиторією зрозумілою їй мовою. Не зловживайте термінами (якщо без них не обійтися – розкривайте значення) і намагайтеся обходитися без ненормативної лексики.

Нерегулярні випуски

Як тільки у вас з’явилися перші постійні передплатники, починайте підігрівати і підтримувати їх інтерес. Не забувайте вчасно розмішати нові випуски блогу, особливо якщо пообіцяли. Давайте короткий анонс того, про що піде мова в наступних роликах.

На етапі становлення намагайтеся викладати нові відео не рідше разу на тиждень. Це важливо не тільки для збереження передплатників, а й для пошукового просування.

Відсутність зворотного зв’язку або негатив по відношенню до глядачів

Рано чи пізно під вашими роликами з’являться коментарі. Частина з них буде необгрунтовано негативна і несправедлива, навіть образлива. Ваше завдання – мовчки видаляти такі замітки, не вступаючи в словесні перепалки.

Позитивні коментарі і конструктивну критику теж не залишайте без уваги. Відповідайте на них спокійно і дружелюбно.

Про існування каналу майже ніхто не знає

Про те, що ви ведете відеоблог, слід знати не тільки користувачам Ютуб, а й соціальних мереж, форумів, статейних сайтів та інших веб-ресурсів. Залишайте посилання на ваш блог всюди, де тільки можна, і розповідайте про нього читачам.

Схід з дистанції на півдороги

Відеоблог на YouTube починає приносити дохід далеко не відразу. Перші півроку-рік, можливо, ви не заробите нічого. Але це не означає, що ви даремно витратили час, у вас нічого не вийшло і можна опустити руки. Ні, початковий етап – це напрацювання постійної аудиторії і кількості переглядів. Коли число передплатників перевищить 500-800 чоловік (а переглядів – в 10 разів більше) настане час підключатися до партнерських медіамереж, що почне приносити вам перші гроші.

У міру набору популярності ви зможете продавати рекламні місця вже прямим замовникам, тоді ваш пасивний заробіток може обчислюватися десятками тисяч рублів на місяць. Або більше, головне – не сходити з наміченого шляху і розвиватися, розвиватися, розвиватися.

В нас не дуже багато людей щоб займатися каналом і знімати репортажі, але нам ця тема цікава, тому ми розмістили по місті Галичі і по Галицькому району камери відеоспостереження,які знімають просто все що твориться в онлайн режимі і транслюються нам на сайт,ви їх можете побачите, вони також дають нам певну цільову аудиторію.