096 429 61 56 ple_net@ukr.net

Як прибрати пароль при вході в Windows 10

Пароль Windows 10

Світ потроху звикає до Windows 10. Як не крути, але крім недоліків у неї є і очевидні переваги, одне з яких – швидке завантаження. І вона була б ще швидше, якби не пароль.

Як прибрати пароль при вході в Windows 10.

Как убрать пароль при входе в Windows 10.

Парольний захист, як замок на двері: закриває інформацію від сторонніх очей. Але навіщо вам цей «замок», якщо комп’ютером користуєтеся тільки ви? Отже, поговоримо, як прибрати пароль при вході в Windows 10.

Пам’ятайте про небезпеку

Увага! Перш ніж ви дізнаєтеся про способи відключення парольного доступу в Windows, зважте всі за і проти. Ціна питання – збереження даних на жорсткому диску.

Не варто відключати захист, якщо:

Комп’ютером користуються інші члени сім’ї, особливо діти та користувачі-початківці.
Ви збираєтеся віднести ПК на ремонт в сервісний центр.
Ви вирішили відмовитися від використання антивірусних програм (деякі види троянів реалізують свій потенціал «на всю котушку» тільки під безпарольним акаунтом з адміністративними правами).
Якщо переважили аргументи «за», пропоную вам на вибір 3 способи відключення захисту.

Відключення через оснащення “Облікові записи користувачів»

Авторизуйтесь в Віндовс 10 під  адміністратором.

Для запуску оснащення натисніть гарячі клавіші Win + R (це поєднання запускає додаток «Виконати»). Впишіть в рядок «Відкрити» команду netplwiz і клацніть ОК.

Открытие оснастки.

У віконці «Облікові записи користувачів», яке відкриється після цього, виділіть свій аккаунт і приберіть мітку «Вимагати введення імені і пароля». Для збереження настройки натисніть ОК.

Оснастка Учетные записи пользователей.

Ще раз підтвердіть намір відмовитися від пароля:

Отключение пароля.

І перезапустіть ПК. Після перезапуску система не буде вимагати авторизації, а відразу відкриє робочий стіл.

Обнулення пароля

Цей варіант не прибере форму введення пароля з вікна авторизації, але для входу в аккаунт локального адміна вам буде досить натискати Enter.

Розкрийте меню «Пуск» і запустіть додаток «Параметри».

Запуск "Параметров".
Запуск “Параметрів”.

Зайдіть в розділ управління обліковими записами.
Утилита "Параметры".

Відкрийте підрозділ «Параметри входу» і біля пункту «Пароль» клікніть по кнопці «Змінити».
Раздел "Параметры входа".

Для підтвердження, що акаунт дійсно належить вам, введіть поточний пасворд і натисніть Enter.
Подтверждение пароля.

У вікні, яке відкриється слідом, залиште перше і друге поле незаповненими. Останнім впишіть підказку для нового, «порожнього» пароля.

Обнуление пароля.
Збережіть налаштування. Перевірити її дію ви зможете під час наступного входу в систему.

Відключення авторизації при вході в Windows 10 через реєстр

Варіант з ручною правкою реєстру трохи менш зручний, ніж попередні, але теж нескладний. До нього доводиться вдаватися тоді, коли оснащення управління облікового запису з якої-небудь причини недоступне.

Як і раніше, ви повинні бути авторизовані в системі під обліковим записом локального адміністратора. Подальші інструкції виконуйте дуже уважно і нічого не переплутайте.

Увага! Розділ, в який ми будемо вносити зміни, відповідає за завантаження Windows, тому будь-яка помилка може зробити ОС не загружаєму.

Для відкриття редактора реєстру натисніть на клавіатурі Win + R і вбийте в полі «Відкрити» команду regedit. Клацніть ОК.
Запуск редактора реестра.

Переміщаючись по папках лівої половини вікна, відкрийте гілку HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon.
У списку параметрів правої половини знайдіть «AutoAdminLogon». Клацніть по ньому правою кнопкою мишки і виберіть у меню «Змінити».
Окно редактора.

В поле «Значення» віконця зміни параметра поставте одиницю (замість нуля) і збережіть налаштування.
Изменение параметра.

Перевірити, що вийшло, ви зможете після перезавантаження комп’ютера. Результатом цієї маніпуляції буде відключення функції запиту пароля при вході.

Якщо ви початківець юзер і побоюєтеся лізти в реєстр руками, можете скористатися одним з готових рішень: консольної командою або рег-файлом. Обидва рішення виконують одне і те де дія: змінюють значення «AutoAdminLogon» з 0 на 1.

Консольна команда

Reg add “HKLM \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon” / v AutoAdminLogon / t REG_SZ / d 1 / f

Запустіть командний рядок від імені адміністратора, скопіюйте команду, вставте, натисніть Enter.

Рег-файл

Windows Registry Editor Version 5.00

[порожня стрічка]
[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon]
“AutoAdminLogon” = “1”

Скопіюйте розміщений вище код в вікно блокнота. Натисніть гарячі клавіші Shift + Ctrl + S (для виклику меню «Зберегти як»). Дайте файлу будь-яке ім’я, наприклад, Autologon.reg (розширення .reg – обов’язково!). Зі списку «Тип файлів» виберіть «Всі файли». Клацніть «Зберегти». Місцем збереження зручніше вказати робочий стіл.

Сохранение рег-файла.

Далі двічі клацніть по файлу мишкою і на запит «Чи згодні ви додати дані до реєстру?» Відповідайте «Так». Налаштування вступить в дію при наступному старті системи.

Чи можна відключити парольний захист у облікового запису Microsoft?

Оскільки канал Microsoft використовується для покупок в магазині Windows, для синхронізації даних між пристроями та для доступу до управління обліковими записами через сайт корпорації, зробити його безпарольним неможливо.

Якщо введення парольної фрази при вході в ОС під обліковим записом Microsoft занадто незручний, корпорація пропонує замінити його на ПІН-код (числовий ідентифікатор пристрою) або графічний пароль. Це буде для вас комфортніше.


Більше інформації про різні комп’ютерні програми  та комп’ютерну начинку(залізо) тут.

Сервісний центр “Пленет” займається ремонтом та налагодженням комп’ютерної та побутової техніки в Івано-Франківську та області.Також можливо Вас зацікавлять інші послуги які ми надаємо ( підключення інтернету, встановлення систем відеоспостереження) Звертайтеся по телефонах вказаних нижче, залишайте онлайн заявки та пишіть нам на пошту plenetmail@gmail.com