096 429 61 56 ple_net@ukr.net

Купольні камери відеоспостереження

купольна камера

Наші ціни на монтаж і обслуговування систем відеоспостереження в цьому прайс-листі.


Купольними камерами відеоспостереження називається цілий клас пристроїв відеозахоплення. Ці пристрої можуть досить сильно відрізнятися один від одного за багатьма параметрами: зовнішнім виглядом, технічним особливостям, вартості і т.д. Об’єднує їх усіх наявність сферичного захисного купола, за яким розміщується знімальне обладнання. Втім, нерідко купольними камерами називаються поворотні пристрої відеозахоплення, змонтовані в півкулі, який може обертатися на всі боки, але при цьому відсутній захисний купол. Тому назва купольні камери трішки умовна.

Купити купольну камеру відеоспостереження з будь-якими технічними характеристиками завдяки збільшеній популярності цих пристроїв не представляє складності. Потрібно чітко розуміти необхідність установки саме купольної камери, так як при інших характеристиках вони трішки дорожчі камер в звичайному виконанні.

Купольна камера
Переваги та недоліки купольних камер

Основні переваги:
Високий ступінь захисту від факторів зовнішнього середовища: пил, бруд, вода, вологість, перепад температур і т.д.;
Хороша антивандальний захист. Навіть зі звичайним куполом камера захищена від випадкових пошкоджень практично на 100% . При установці міцного скла ступінь захищеності зростає кратно.
Недоліки купольних камер:
Погіршення якості зображення через захисний купол. Причому з часом це може прогресувати через забруднення, замутніння матеріалу;
Погіршення зображення, спотворення, заломлення світла при засвітці (сонячні відблиски, світло фар);
Відображення інфрачервоного підсвічування від захисного купола.


Класифікація купольних камер

Купольні камери розділяють по таких ознаках:
По кріпленню.

Підвісні та настінні. Підвісні представляють собою півсферу, закріплену на стелю. Настінні – кулястий «ліхтар», прикріплений кронштейном до стіни;
За місцем використання.

Купольна камера відеоспостереження може бути як вулична, так і для внутрішніх приміщень. Вуличні камери мають ряд додаткових характеристик які поліпшують їх захисні властивості від кліматичних факторів;
У напрямку зйомки.

Постійні і поворотні купольні камери відеоспостереження. У поворотних купольних камерах також легко реалізується маскувальний ефект – за захисним куполом не видно напрямок зйомки камери в даний момент. Також поліпшується захист від зовнішніх впливів поворотного механізму – актуально в першу чергу для купольних камер відеоспостереження вуличних ;

Також поділяють ці камери за системою відеозапису.

У всіх поширених систем відеоспостереження є моделі купольних відеокамер. Розрізняють три великі класи систем: аналогові, цифрові і мережеві. Однозначних переваг у тій чи іншій системи немає. При проектуванні рекомендується проводити комплексний аналіз і вибирати більш оптимальну систему. За комплексним рядом показників можна невелику перевагу віддати купольним IP-камерам зі звуком. Але вони дорожче своїх аналогових конкурентів і частина показників по надійності і безпеки реалізується в них складніше і набагато дорожче.
По захищеності, можна виділити 3 класи камер: звичайні, антивандальні та спеціалізовані.

Звичайні камери – це камери з простим пластиковим кожухом, основне призначення якого захист від пилу, вологи і незначних механічних впливів.

У антивандальних встановлюється міцний, антиударний купол, оснащуються додатково різними охоронними датчиками.

Спеціалізовані купольні камери виготовляються для конкретних умов експлуатації. Наприклад, вибухозахищені камери зі спеціальним захисним куполом. Або камери для роботи в агресивному середовищі з оболонкою, стійкою до впливу чинників агресивного середовища.
У будь-якому випадку, при виборі камери, важливо пам’ятати, щоб вона, в першу чергу якісно вирішувала саме ваше завдання безпеки, з усіма особливостями і характеристиками об’єкта, а установку і монтаж системи відеоспостереження нехай беруть на себе професіонали нашого сервісного центру Пленет.


Більше корисної інформації про системи відеоспостереження тут.

Сервісний центр Пленет може вам провести аналіз та встановити відеоспостереження (камери відеонагляду) в Івано-Франківську чи по області за цінами які Вас приємно вразять. Також можливо Вас зацікавлять інші послуги які ми надаємо (встановлення інтернету, ремонт техніки). Звертайтеся по телефонах вказаних нижче, або пишіть нам на пошту plenetmail@gmail.com.