096 429 61 56 ple_net@ukr.net

Speedtest.net глибокий аналіз від інтернет провайдера Пленет

maxresdefault

Усі тонкощі і нюанси сайту Speedtest.net і взагалі всіх сайтів вимірювання швидкості
Ця стаття для тих хто дійсно щось трохи розуміється в інтернеті , і хоче поглибити свої знання.
Хоча такий сайт як Speedtest.net ми і рекомендуємо своїм користувачам інтернету для вимірювання швидкості, все одно є багато нюансів, які можуть повпливати на правильне вимірювання швидкості доступу до інтернету фірми Пленет і не тільки. Ми вже працюємо багато років на ринку інтернет провайдерів і вивчили всі за і проти цього сайту і сайтів вимірювання швидкості інтернету взагалі. Інші сайти вимірювання швидкості навіть не пробуємо розглядати, це все ще гірше тестує швидкість).
Поїхали, чому Speedtest.net може погано виміряти швидкість, при тому що провайдер точно видає швидкість, комп’ютер в порядку і зараз нічого не закачується через торенти і т.д… . Є дві величезні проблеми в Speedtest.net це швидкість їхніх серверів і вибірковість протоколів. Розглянемо ці проблеми по порядку.

1.Швидкість серверів Speedtest.net.

Сервером сайту може бути кожен провайдер який зареєстрований в їхній системі, тобто ви заходите на сайт і вибираєте місто до якого вам і тестує швидкість інтернету, потім вам вибиває вашу швидкість, от і все. Але стоп!!! В кожному місті ви тестуєте швидкість інтернету безпосередньо до якогось провайдера, в якого обмежений трафік. Розглянемо і змоделюємо цю ситуацію на прикладі інтернет провайдера Пленет. Дані дамо не точні, бо трафік купуємо по різному в різний час. Пленет закуповує інтернет 2 Гбит/с, в самий пік нагрузки, переважно вихідний день, зима,вечір),в нас використовується 1,7 Гбит/с інтернету, тут заходить перевірити швидкість якась молода особа із Києва, в якої провайдер дає 1Гбит/с швидкості(такі тарифи вже продаються комерційно давно,і від недавна приватно в Києві),чисто випадково ця особа обирає сервером провайдера Пленет (нас немає на Speedtest.net, через цю причину) і починає тестувати швидкість, а в нас то вільно тільки 300мбит/с, це і показує особі. Особа зразу падає в істерику і телефонує провайдеру «Де мої ще 700мбит/с?», а насправді в людини то є вся швидкість, просто не вистачило в провайдера на сервері. Такі ж ситуації виникають і в клієнтів ТзОВ Пленет які сидять на тарифах 10+ мегабіт за секунду.

2.Програмне забезпечення.

В деяких людей виникає запитання чому в мене є інтернет в 2-ох місцях від різних провайдерів і відкриває однаково, а показує швидкість різну. Або запитання чому в мене заледве відкриває сторінки, а швидкість показує таку як заявлена. Відповідь на це питання ми зараз отримаємо. Перше що використовую «нечесні» провайдери що кешують сайт Speedtest.net (Пленет цього не використовує) в себе на сервері, і достатньо хоча б один раз (переважно при встановленні інтернету) заходять і перевіряють швидкість вдень коли не загружена мережа, і потім скільки б разів ви не тестували, навіть коли в вас немає інтернету, а є зв’язок з провайдером, в вас завжди буде показувати одну і ту ж швидкість. Увага!!! То що ви почистите в себе кеш чи історію вам не допоможе, ваш тест на сайті Speedtest.net вже є в них на сервері, і ви нічого з цим не поробите. Єдиним способом вичислити вашого провайдера це коли немає інтернету перевірити швидкість (хоча в той момент може не бути зв’язку і з сервером провайдера), або замітити що в вас завжди одна і та ж швидкість показує при тестуванні, тому що навіть при ідеальному інтернеті повинна бути похибка при тестуванні швидкості від 0,1 % до 5%.
От і ми поглибше розібрали ресурс Speedtest.net, та йому похожі, також ви зрозуміли як можна вам показувати завжди одну і ту ж швидкість. Пленет цього не використовує, тому що набагато легше вам помогти з вашою проблемою, коли йдуть і правильні дані від вас(що показав Speedtest.net і т.д…).


Більше корисної інформації про все що зв’язане з інтернетом тут.

Сервісний центр “Пленет” пропонує вам послуги по наданню інтернету та створенню локальних мереж будь-якої складності. Також можливо Вас зацікавлять інші послуги які ми пропонуємо по ремонту комп’ютерної та побутової техніки та встановленню систем відеоспостереження. Якщо вас зацікавила якась з наших послуг то телефонуйте нам за номерами вказаними нижче, залишайте online-заявки, або пишіть нам на пошту plenetmail@gmail.com.