096 429 61 56 ple_net@ukr.net

Встановлюємо драйвер на відеокарту.

драйвер на відеокарту

В наш сервісний центр Пленет часто звертаються з таким запитанням: “Чому після установки Windows 7 (XP, 8) картинка на екрані не красива і все велике? ”

Це трапляється після встановлення операційної системи, найчастіше Windows 7 (але може бути і XP і Windows 8) картинка на моніторі комп’ютера не надто якісна і все дуже велике, немає ефектів Windows Aero (але якщо у Вас встановлена Windows 7 Home Basic, то в ній немає ефектів прозорості). Найбільше впадає в очі відсутність прозорості вікон і нижній панелі (в Windows 7).

6

На ноутбуках ж дуже помітно, що всі елементи на робочому столі великі і некрасиві.

Якщо Ви захочете змінити роздільну здатність екрана, то нічого швидше за все не вийде, там буде всього один режим. А тест продуктивності Windows буде показувати 1,0 для графіки. Ігри швидше за все запускатися не будуть взагалі, а якщо і запустяться, то будуть глючити.

Все що наш сервісний центр описав вище, найчастіше відбуватися через те, що Windows просто не зміг підібрати драйвер для Вашої відеокарти. Якщо у Вас встановлено дві відеокарти, інтегрована і дискретна відеокарта, то операційна система може наприклад встановити драйвер тільки для інтегрованої і Ви не отримаєте всю потужність від дискретної відеокарти. Або ж взагалі не встановити потрібний драйвер, тоді буде все, що ми описували вище.

Що можна зробити?

Потрібно просто завантажити і встановити драйвер для відеокарти (для інтегрованої і для дискретної, якщо їх у Вас дві). Та й в будь-якому випадку, якщо навіть Windows підбере драйвер для відео, то краще його оновити, так як швидше за все він застарілий.

Для прикладу: у сервісному центрі Пленет на старому комп’ютері встановлено інтегрований відеоадаптер Intel 82945G. Так Windows 7 завжди підбирає для нього свій драйвер і після установки все виглядає красиво, є ефекти Aero і т. д… (Але потрібно всеодно скачувати дравер з сайту Intel і оновлювати його).

Але вже на ноутбуці, де є вбудована Intel HD Graphics 4000 і дискретна NVIDIA GeForce GT 635M – Windows 7 підібрати драйвер не може.

Значить найкращий спосіб все виправити і зробити, що б все добре працювало, це завантажити і встановити новий відео драйвер. Зараз побачимо як і де його завантажувати і як встановити.

Де взяти відео драйвер і який потрібен?

Давайте почнемо з того, що у Вас разом з комп’ютером, ноутбуком (нетбуком), або самої відеокартою швидше за все в комплекті був диск з драйверами. Значить беремо цей диск, запускаємо на комп’ютері, вибираємо щось типу Instal graphic driver. Ну і вже все залежить від того, яка відокарта встановлена на Вашому комп’ютері (Intel, NVIDIA, ATI).

Установка драйвера з диска на відеокарту

Установка драйвера с диска на видеокарту

Установка драйвера дуже проста, Вам доведеться кілька разів підтвердити установку і все. Після перезавантаження все повинно запрацювати. Якщо прозорості вікон не буде, то зайдіть в управління темами і активуйте Windows Aero.

А що, якщо у Вас немає диска, на ньому немає драйвера для моєї операційної системи, або я просто хочу новий драйвер?

Дуже часто буває так, що диска просто немає. Або на диску наприклад є драйвер для Windows x86 (32), а у Вас Windows X64, драйвер швидше за все не підійде. Або ж Ви просто хочете встановити новий драйвер і т д…. На диску швидше за все вже застарілий.

У такому випадку нам потрібно знайти драйвер в інтернеті, скачати і встановити.

Пошук драйвера для певної моделі ноутбука (нетбука)

Якщо у Вас ноутбук, або нетбук, то краще за все шукати драйвер для Вашої моделі і викачати драйвер з сайту виробника. Якщо Ви не знаєте яка у Вас модель, то подивіться знизу ноутбука, там повинно бути написано. Або навіть зверху (біля клавіатури) на наклейці.

Дізналися, відмінно. Тепер пишемо наприклад в гуглі фірму Вашого ноутбука. У сервісному центрі  наприклад Asus, так і задаємо пошуковий запит. Дивимося сайти на сторінці з результатами і переходимо на офіційний сайт.

Ищем драйвер для ноутбука

 

Шукаємо драйвер для ноутбука

Шукаємо на сайті рядок пошуку і пишемо в ній модель свого ноутбука. Шукаємо. На сторінці з результатами пошуку виберіть свій ноутбук. Шукайте щось типу «Підтримка», «Завантажити» і т. д… Якщо потрібно, то виберіть потрібну операційну систему.

Знайдіть у списку драйвер для відео і скачайте його на комп’ютер.

Скачиваем видео драйвер для ноутбука

Ми показували на прикладі пошуку драйвера для ноутбука Asus K56CM. Як бачите (на скріншоті вище) потрібно завантажувати два відео драйвера. Один для дискретної відеокарти, а другий для інтегрованої.

У Вас же може все відрізнятися, виробник, модель і т. д… Та й шукати Ви можете по іншому, як Вам зручно. Головне, це завантажити потрібний драйвер саме для Вашої моделі ноутбука.

Завантажили? Відмінно, можете встановлювати. Або подивіться цю статтю далі, я покажу як.

А якщо у мене звичайний комп’ютер? Як мені знайти драйвер для відеокарти?

Якщо у Вас звичайний комп’ютер, і Ви знаєте яка модель відеокарти встановлена у Вас на комп’ютері, то просто наберіть в тому ж Гуглі запит (для прикладу) «скачати драйвер для GeForce GTX770″. Або просто «GeForce GTX770″ і скачайте драйвер. Намагайтеся качати драйвер з сайту виробника відеокарти і останню версію драйвера.

А якщо я не знаю точну модель, можна без цього?

Можна, можливо. Ну думаємо, Ви знаєте, що у Вас встановлена наприклад відеокарта від компанії NVIDIA. А зазвичай пакет з драйверами містить драйвера для всіх моделей. Тому, Ви можете просто завантажити «драйвер для NVIDIA» і встановити його. Не бійтеся, якщо він Вам не буде підходити, то Ви отримаєте повідомлення. Щось типу «Не знайдено необхідний пристрій, установка буде припинена».

Ну і ще один хороший спосіб, це просто відкрити кришку системного блоку і подивитися, яка у Вас відеокарта.

Встановлюємо драйвер для відеокарти

Скачаний Вами драйвер, швидше за все буде у вигляді архіву, в якому буде папка, або просто файлу. Для установки такого драйвера просто запустіть файл setup.exe (або схожий). І дотримуйтесь інструкцій по установці.

Установка драйвера на видеокарту

Так само драйвер може бути у вигляді одного файлу установки .exe , наприклад 320.18-desktop-win8-win7-winvista-64bit-international-whql.exe. Як бачите, в назві драйвера є інформація про версії, підтримуваних версіях Windows.

Для установки потрібно просто запустити інсталяційний файл і слідувати інструкціям.

Якщо ж вам цього не вдалося зробити звертайтеся до нас в сервісний центр в Галичі,Рогатині чи найближчим часом в Івано-Франківську.


Більше інформації про різні комп’ютерні програми  та комп’ютерну начинку(залізо) тут.

Сервісний центр “Пленет” займається ремонтом та налагодженням комп’ютерної та побутової техніки в Івано-Франківську та області.Також можливо Вас зацікавлять інші послуги які ми надаємо ( підключення інтернету, встановлення систем відеоспостереження) Звертайтеся по телефонах вказаних нижче, залишайте онлайн заявки та пишіть нам на пошту plenetmail@gmail.com