096 429 61 56 ple_net@ukr.net

Ремонтуємо пральну машину яка не зливає воду

засмітилася пралка

⇒Прайс-лист цін⇐ на ремонт пральних машин в Івано-Франківську та Івано-Франківській області від ТОВ “Пленет”.


Пральна машина зупинилася, і ви звично планували розвісити трохи вологу білизну … але замість цього виявили, що речі в пралці «плавають» у воді, можливо, навіть мильній.

Що ж могло статися з пральною машиною, що вона почала «халявити» і перестала зливати воду? Може йтися як про поломку, так і про штатну ситуацію. Для початку, давайте переконаємося, що ви самі не «намудрували».


Шукаємо причину самостійно

Перевірте, чи правильно обраний режим?

Практично у всіх машинках є режим прання з зупинкою з водою, тобто без віджиму. Зазвичай такий режим застосовується для делікатних тканин або шерсті: дбайливе полоскання без віджимання не деформує речі – вони не розтягуються і не мнуться. Якщо обраний режим із зупинкою з водою необхідно натиснути кнопку «Пуск / Зупинка / Скасування» і запустити програму зливу води.
Перевірте, чи в порядку зливний шланг? Можливо, він «перекручений» або передавлений – так що вода не може фізично пройти через перегин.


Перевірте, чи не виникло засмічення в каналізації або сифоні (якщо зливний шланг підключений до сифона)?

Для цього необхідно від’єднати шланг і звісити його у ванну або раковину, після чого включити будь-який режим. Якщо вода з шланга вільно піде – значить, засмічення в каналізаційній системі. Її необхідно прочистити – або самостійно, або – викликати сантехніка.


Якщо ж з вибором програми Ви не помилилися і все «зовнішні комунікації» в нормі – йдеться про поломку в самій машинці. У цьому випадку рекомендуємо вимкнути прилад з електромережі, дістати білизну з бака і злити воду за допомогою зливного фільтра (він знаходиться в маленькому люку в нижній частині агрегату).

сливной фильтр в стиральной машине

Не забудьте при цьому підставити таз або відро – щоб вода з машини не розлилася по підлозі!


Чому не зливає пральна машина: найбільш поширені поломки

Нижче ми опишемо основні види несправностей, які можуть призвести до того, що пральна машина не зливає воду. На цьому етапі ми рекомендуємо звернутися в сервісний центр і викликати для точної діагностики майстра по ремонту пральних машин.

Засмічення фільтра зливу води або патрубка

В системі виникло засмічення. Як правило, перед зливним насосом розташовується фільтр. Він затримує нитки, ворсинки і дрібні предмети, які при попаданні в зливну помпу можуть вивести її з ладу. Можливо, цей фільтр забився настільки, що не пропускає воду. Необхідно його прочистити. Для цього потрібно викрутити фільтр і промити під струменем води. Якщо засмічення виникло в патрубку, тоді необхідно відкрити машинку. У цьому випадку швидше за все без майстра не обійтися.


Несправність насоса

«Згорів» насос (помпа). Насос в пральній машинці виглядає як невелика каруселька. Обертаючись з великою швидкістю, вона виганяє воду в каналізаційний отвір.

Якщо помпа перегоріла, необхідна її заміна.


Несправний модуль управління

(в електронних пральних машинах) або програматор (в моделях з електромеханічним управлінням)
У разі якщо з ладу вийшов керуючий модуль, сигнал з плати не надходить до мотора насоса і вода не зливається.Необхідний ремонт керуючого модуля.


Датчик рівня води

При поломці прессостата (датчика води), він не фіксує, що вода в машинці ще залишилася. Керуючий модуль отримує сигнал, що вся вода злита і можна завершувати програму.Необхідна заміна датчика


Як бачите, причини того, чому не працює злив пральної машини досить різноманітні. Якщо мова йде не про елементарне засмічення, то визначити самостійно, що ж сталося – фактично неможливо: для цього потрібне спеціальне діагностичне обладнання, знання і досвід.


Більше інформації про пральні машинки тут.

Сервісний центр “Пленет” займається ремонтом пральних машин, холодильників та іншої побутової техніки в Івано-Франківську та області, як в нас в офісі так і на виїздах до Вас додому, по цінах які Вас приємно вразять. Також можливо Вас зацікавлять інші послуги які ми надаємо  (підключення інтернету, встановлення відеоспостереження) Звертайтеся по телефонах вказаних нижче, пишіть на пошту plenetmail@gmail.com, або подайте online-заявку на ремонт і ми з Вами зв’яжемося самі.

One thought on “Ремонтуємо пральну машину яка не зливає воду”

Comments are closed.